Samen voor een crisisvrij Nederland
www.Geldt.nl
Geldt.nl
Helpt de politiek ons, doen de banken dat? Of doen we het heel anders? www.Geldt.nl

82.000 mensen kunnen hun hypotheek niet meer betalen

[poll id=”13″]

10 duizenden mensen zijn gedupeerd door mooie hypotheek beloftes.

In de jaren voor de crisis was alles nog geoorloofd op het gebied van hypotheken. Je kon sneller een hoge hypotheek krijgen en deze werde vaak mooi gepraat door de verkopers van hypotheken. Je zou gek zijn als je een mooie hypotheek niet zou afsluiten u kunt immers een mooi bedrag binnen halen.

Tegenwoordig zijn banken een stuk strikter en valt er nauwlijks meer met je bank te overleggen.

Banken doen beloftes en zeggen graag met je te willen praten. Alleen gebeurt dat in de praktijk zelden, hierdoor zijn mensen deels hun vertrouwen ook kwijt in hun bank.

Banken willen tegenwoordig ook te snel hun geld weer terug zien en zullen ook sneller over gaan tot executie veilingen.

U zou er toch niet aan moeten denken dat uw bank ineens geld begint te eisen voor de hypotheek die u jaren geleden heeft afgesloten? Natuurlijk heeft u hier wel voor getekend, maar hadden banken dan geen zorgplicht (de plicht om u te verwittigen wat een vertrouwde hypotheek en rente is)? U zit met een torenhoge schuld, dit kan komen doordat u plotseling werkloos bent geworden of u heeft ontslag gehad en krijgt nu gewoon minder loon. Dit hadden banken ook aan zien moeten komen vinden wij. De zorgplicht is er immers voor u maar ook voor de bank, want die wil er toch ook niet mee het schip in gaan?

Gemiddeld zijn de huizen nu €130.000 minder waard.

Door veel werkloosheid is dit uiteindelijk het gevold mensen kunnen hun hypotheek niet meer betalen. De bank mag dan na 3 maand zeggen wij gaan over op een executie veiling (vinden de banken). Het is de bank haar recht wel om het geld terug te krijgen, maar hierdoor krijgen ze vaak minder terug dan dat de bank erin heeft gestopt. Is dit dan geen rare manier van handelen? Wij vinden van wel op deze manier zet u mensen op straat en u heeft er alleen nog maar verlies op.

U kunt ook een persoonlijke lening afsluiten om uw hypotheek te betalen wordt er gezegd door banken. Ook dit is natuurlijk niet de oplossing u kun wel een persoonlijke lening afsluiten, maar dan zit u nog met een schuld die u als consument af meot betalen.

Zijn banken dan de boosdoeners?

In de ogen van de doorsnee mens zijn banken inderdaad de boosdoeners. Hoewel wij nauwlijks iets weer horen van de regering en de regering er zo weinig mogelijk van af wil weten, kunnen zij ook nooit als dader worden aangewezen. Mensen zijn ook vaker bang voor hun bank en creëren door stress een mindere leef omstandigheid. Vooral het vertrouwen in de economie is flink gedaald, dit vooral door: angst, hebzucht en arrogantie. Door het aansmeren van te hoge hypotheken en het verleiden van mensen daartoe geeft ons ook inderdaad de indruk dat de banken toch enigzins verantwoordelijk zijn voor deze denkwijze.

Een betalingsachterstand kan dus serieuze gevolgen hebben?

Ja, een betalingsachterstand kan zelfs leiden tot dakloosheid. U krijgt wel van te voren bericht, in sommige gevallen kunt u nog een jaar in uw huis wonen. In deze tijd moet u zoeken naar een andere woning wellicht zult u dan een huurwoning moeten overwegen, alleen zijn wachtlijsten in sommige gemeentes al 10 jaar. Het zoeken naar een geschikte woning zit er dan ook niet altijd in.

Regering spreekt haar woorden.

Volgens de regering moeten banken een stuk flexibeler worden met hun hypotheken en een langere termijn aanhouden, zodat mensen nog wat langer de tijd krijgen om hun woning te verkopen en een geschikte woning voor zichzelf kunnen vinden. Toch zien mensen alsnog de toekomst zwart in, en blijven toch met een stukje angst zitten aangezien hun huis waarschijnlijk toch zal moeten worden verkocht en waarschijnlijk sneller dan ze hadden gehoopt. Een executie veiling is het antwoord op veel vragen voor banken, ook dit zien mensen natuurlijk erg somber in.

[poll id=”13″]

2.804 Reacties op 82.000 mensen kunnen hun hypotheek niet meer betalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Categorieën
Geldt.nl Ondernemers lopen warm voor: www.Geldt.nl
12 provincies, 1 doel
12 provincies, 1 doel